torsdag 31 januari 2013

Dagens nyheter - dvs gårdagens

Som vanligt vid frukostbordet läses lokaltidningen ganska noggrant. Tid finns som regel. Även om det för många av oss är nyheter som vi redan känner från gårdagens nätnyheter och TV, går det att hitta en del intressant.

*Visste ni att danskarna undanhåller staten 58 miljarder om året genom skattefusk, svarta affärer etc. Det blir ca 12000kr/år per dansk. Jensen! Skärp dig

*President Putin har nu återhämtat sig efter diverse krämpor, bl a ryggbesvär. Han har nu för avsikt att återuppta sina hobbies. Bl a skall han resa till Antarktis. Red:s kommentar:En del hoppas säkert på att han löser enkel biljett.

*Chiquita (bananodlaren) har flyttat sin import av bananer från Göteborg till Helsingborg. Det känns bra när vi kan sno något från göteborgarna. Dessutom kommer en stor del av lasten att gå till ett företag där en kär familjemedlem jobbar.

*Undertecknad hittade också en artikel om floskler.  Ta denna från Nordea: "Unbank yourself" står det på deras hemsida. Vill dom inte ha bankkunder, undrar skribenten.

*Det rapporteras också att Julian Assange (han bakom Wikileaks) tänker kandidatera till parlamentet i Australien. F.n. gömmer han sig på Equadors ambassad i London med ett utvisningshot till Sverige över sig.
Red:s kommentar: Kanske överväger han att  bli en slags omvänd hacker och täta alla ev. läckor av hemligheter från sagda parlament. Det stärker också min uppfattning om att vem som helst kan tydligen bli politiker, även en gammal hacker.

* Visste ni att numera sysselsätter musikindustrin fler människor än fordonsindustrin här i Sverige?

* En annan intressant artikel som jag hittade handlade om våra sociala medier som FB,Twitter, Instagram
  etc. Egentligen behöver vi inte umgås mera. Du kan läsa om allt och alla på nätet.

Såhär kan en konversation under fikapausen  te sig.
" Jag har varit på semester i Thailand och vilken mat man får!"
Ja ja, jag har läst allt på FB
tystnad
"Jag bytte jobb för en tid sedan och vilket lyft"
Ja, jag har sett det.
tystnad
Ja, så kan det fortsätta.Jag lär få anledning att återkomma i detta intressanta ämne framöver.

Där ute råder just nu en klass 2 varning med stormbyar och dramatiska reportage på lokalradion. Titta man ut, så skiner solen och det blåser friska vindar, men det ser inte ut som storm. Det börjar likna lite Amerika där man skickar ut en reporter och ställer en megafläkt framför denne för att öka dramatiken i direktsändning.
Det här sista vet jag inte om det är sant, men det skulle kunna vara det.

Personligen har undertecknad varit med om att en gäst har tackat värdinnan på FB under pågående fest. Ha ha. En intressant utveckling i det sociala livet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar