Nu är disken och allmän röjning avklarad och den riktigt gråa vardagen gör sig påmind utanför med regn, plusgrader och allmänt trist väder. Vi på Fridas gata lever dock ännu gott på gårdagens gastronomiska njutningar helt och hållet ett resultat av Fruns fantastiska insats i köket med inspiration från både sig själv och några kända duktiga kockar. Här talar vi om känslan för läckra kombinationer av smaker.
Visst blev det en vacker dukning?
En utsökt Bourgogne som avnjöts till hummersoppan
Drinktilltugget innan det försvann in i läckergommarna
Värdinnan med bordskavaljer
HÄR KOMMER VÅR MENY:
Till Välkomstdrinken:
Ankleverpastej toppad med ett hopkok av balsamvinäger, socker och finhackade katrinplommon
Löjrom med crême fraiche och rödlök.
Kanapéerna serverades på smörstekt vitt bröd och sköljdes ner med italienskt bubbel, Prosecco
Förrätt:
Hemlagad hummersoppa med oststänger.
Soppan sköljdes ner med en sval Bourgogne, se bild. En perfekt kombination.
Varmrätt:
Helstekt hjortfilé med messmörsås smaksatt med portvin, rödvinkokta svartrötter och mandelpotatismos med Västerbottenost.
Till detta bjöds en Ripasso från Italien.
Dessert:
Cheesecake med pepparkaksbotten och fikonmarmelad. Här användes en S:t Agur Roquefort.
Ett glas portvin gjorde sällskap med läckerheten ner i struparna.
Till kaffet bjöds det på hemlagad chokladtryffel med färska jordgubbar.
Till kaffet bjöds det på hemlagad chokladtryffel med färska jordgubbar.
Ett parti Cybarit avrundade kvällen innan det var dags för tolvslaget. Som vanligt van herrarna stort över Damerna.
När röken över Ramlösa hade lagt sig, startade vännerna sin vagn och styrde åter hemåt. Förhoppningsvis nöjda och belåtna med aftonens begivenheter.
Här på Fridas gata blir det lite allmän späkning nu i några dagar efter det kulinariska överflödet . Det gäller att komma i balans igen även om undertecknad redan har lite dålig sådan.
Nu har det slutat att regna och då är det dags för en rask promenad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar