fredag 18 januari 2013

Löneförhöjning



Nu kom lönekuvertet i posten. Vi statsanställda har fått löneförhöjning med några hundra till.
Tyvärr blir väl glädjen kortvarig. Det lär bli justering nedåt redan nästa år. Sänkningen kommer att sammanfalla med en förväntad tendens till högkonjunktur runt knuten kopplad till inflation.

Så är det att vara pensionär. Reaktioner kommer med fördröjning och inte enbart när det gäller själva pensionen. Vi skall vara glada så länge vi har vår reaktion, eller som någon har sagt: " Man skall vara glad för att man får vara tacksam". Så sant så.

Förresten. Är det någon som vet hur man gör för att få ett soffbord stadigare?  Alla skruvar är hårt åtdragna, men lik förbaskat är bordet fortfarande rangligt. Om du inte orkar gå in och kommentera detta inlägget, går det bra att ringa på 0707-998896 eller e-post www. perberg4112@hotmail.com


Nog med gnäll!

Här kommer dagens korsordskluring:
"Ornitologliknande tidstingest" Vad kan det vara? Jo, ett gökur kan det vara. Även denna kluring tog lite tid att komma på för pensionären. Korsord är kul och dessutom nyttigt för den lilla hjärna man har i behåll.

Undertecknad har en angenäm dag framför sig.
Först kommer yngste sonen och äter lunch. Därefter promenerar pensionären ner till Dunkers och möter "kaffeutskottet" för att under glada former fika och lösa de allra värsta världsproblemen.
I kväll passar vi det minsta barnbarnet medan resten av hennes familj går på bio.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar