tisdag 8 januari 2013

Soptippen

Idag fick tippen besök av undertecknad. I bagaget fanns den nersågade julgranen och en säck med gammal elektronik.

När gamla sladdar och annat elektroniskt skräp förpassades ner i avsedd container, infann sig en en sakral känsla. Det är som på kyrkogården. Vi begraver/bränner våra döda  - av jord är du kommen etc etc.. Detta är återvinning som är tusentals år gammal. Precis samma sak händer med sladden som man inte har bruk för längre, den gamla radion, odugliga  stickproppar och antika cd skivor tillhörande gamla datorprogram. Allt återvinns.
Till slut deponerades den gamla granen bland trädgårdsavfallet. Så småningom blir den mull och säljes i säckar för 20kr st till gagn för alla trädgårdsodlare.

Självklart lektes det med tanken om man skulle använda sig av samma procedur för oss människor. Den högtidliga inramningen kan väl råda på en soptipp såväl som i kyrkan. Frågan är förstås vilken kategori man tillhör.
Jag kom fram till att det bör bli restavfallet. Möjligtvis med undantag för skallen som snarare tillhör containern för kasserade träprodukter (nu talar jag för mig själv). Så småningom hade man susat fram i fjärrvärmeledningarna och bidragit till uppvärmning av någon frusen medmänniska. Träskallen hade blivit spånplatta och man stod kanske därmed vägg någonstans i världen. Lyssnande på vad framtidens människor talade om. Hisnande tankar!

Därefter vaknade jag upp ur mina drömmar igen och kastades åter in i, för dagen, den fuktiga dimman och det blöta duggregnet.

Sensmoral: Till slut gör vi alla en god gärning oavsett ett syndigt liv eller inte.

Nu till dagens IT skola:
Cashminne - Håller reda på pengarna
Databas - Digitalt baskomp
E-post - långsammare än både A- och B-post
Gränssnitt - Knivslagsmål i Tornedalen.
Hemsida - Gavel på huset

NU FÅR DET VARA NOG FÖR IDAG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar