onsdag 23 januari 2013

Ett upptaget seniorliv

Bilden har egentligen inget med detta inlägget att göra, men visar hur upptaget ett seniorliv kan vara. Vid detta tillfället rör det sig om avancerad matlagning i den högre gastronomins anda där jag har den äran att få delta.

Veckan är och har varit full av aktivitet. Dock ej mer än att det har blivit en stund över till meditation i ryggläge på soffan varje dag.

I måndags var det full fart på logen och arla tisdagsmorgon lämnades bilen på verkstad. Den lät som en stucken gris och diverse remmar fick bytas ut. Ägaren passade på att få utbytt alla glödlamporna i instrumentpanelen samtidigt.Det var liksom lite svårt att avläsa hastigheten i mörkret. Detta ingrepp samt inköp av bromsbelägg bak gick loss på 2200kr. Det kostar att ligga på topp. Tro nu inte att jag skall fixa bromsarna själv. Tummen sitter inte på rätt plats.Efter inköp av nya skivor a´1150kr har junior lovat att fixa själva montaget. Det är snälla barn  man har.

I går var det också månadsmöte på SPF med snittar, vin och skön musik. Sådant tackar man ju inte nej till.

Dagen började med storsanering av badrum och en långpromenad. Det blev en blixtutryckning med en projektor till logelokalerna också. Där skulle det hållas föredrag och det hade glömts att man behövde just en projektor. I kväll är det dags för logen igen.

I morgon skall det turas med SPF. En ny trevlig tradition. Vi vill återuppliva den gamla turartraditionen som en gång fanns i Helsingborg. Tyvärr har färjorna börjat bli lika dyra som krogarna i land och då är det inte lika kul längre.Seniorerna skall trots allt göra något åt situationen. Torsdagar är också städdag i detta hushållet, bör nämnas.

På fredag står det inget i kalendern. ÄN! Det kan ändra sig, men i nuläget ser det ut att bli en vilo- och återhämtningsdag. Frun i huset skall förstås ut och handla inför morgondagens kalas, men mig veterligt är jag inte inblandad i denna aktionen.

På lördag är det stort födelsekalas i familjen med läcker mat och dryck. Jag har all anledning att återkomma till maten.

Alla ovanstående aktiviteter har kombinerats med minst 1 timmes rask promenad också. Nu fick sagt det.

Några stress symptom har ännu ej uppstått i den gamla kroppen. Ett något ömmande knä är det enda i så fall, men det är inget att gråta över. Sånt går över.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar