söndag 19 januari 2020

Styv kuling och god mat





Så här kan det se ut utanför Margaretebergs badplats i Höganäs en kulen och blåsig januaridag.
Promenaden avslutades med en god fika i Saluhallen.

Till kvällsmat blev det detta , se recept nedan. Enkelt att tillaga och jättegott.
Pasta med kyckling och ädelost
en riktig höjdare!

Antal per/st 4-5

            Tillagningstid 15-20 min

                                                                                                                                    Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 röd paprika
purjolök (efter behag)
2 hg champinjoner (färska)
salt
peppar
vitlök
2 hg gorgonzolaost
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
0,5-1 dl mjölk (kan uteslutas – man kan a lite extra grädde i stället
2-3 msk mjöl (använd gärna majzenamjöl)

Gör så här

Skär kycklingfiléer, paprika, purjolök och champinjoner i bitar. Fräs allt i lite smör. Pressa över vitlök (efter behag) och salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk, låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt creme fraichen och smula över ädelosten. Servera med nykokt pasta och vitlöksbröd.

Att blanda i pastan när den är färdig:

Gör detta och låt stå och dra

1 eller 2 finhackade vitlöksklyftor
¾ dl hackad persilja
1 dl olivolja.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar