Så här kan det se ut utanför Margaretebergs badplats i Höganäs en kulen och blåsig januaridag.
Promenaden avslutades med en god fika i Saluhallen.
Till kvällsmat blev det detta , se recept nedan. Enkelt att tillaga och jättegott.
Pasta med kyckling och ädelost
en riktig höjdare!
Antal
per/st 4-5
Tillagningstid 15-20 min
Tillagningstid 15-20 min
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
purjolök (efter behag)
2 hg champinjoner (färska)
salt
peppar
vitlök
2 hg gorgonzolaost
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
0,5-1 dl mjölk (kan uteslutas – man kan a lite extra grädde i stället
2-3 msk mjöl (använd gärna majzenamjöl)
Gör så här
Skär kycklingfiléer, paprika, purjolök och champinjoner i bitar. Fräs allt i lite smör. Pressa över vitlök (efter behag) och salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk, låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt creme fraichen och smula över ädelosten. Servera med nykokt pasta och vitlöksbröd.
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
purjolök (efter behag)
2 hg champinjoner (färska)
salt
peppar
vitlök
2 hg gorgonzolaost
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
0,5-1 dl mjölk (kan uteslutas – man kan a lite extra grädde i stället
2-3 msk mjöl (använd gärna majzenamjöl)
Gör så här
Skär kycklingfiléer, paprika, purjolök och champinjoner i bitar. Fräs allt i lite smör. Pressa över vitlök (efter behag) och salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk, låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt creme fraichen och smula över ädelosten. Servera med nykokt pasta och vitlöksbröd.
Att blanda i pastan
när den är färdig:
Gör detta och låt stå och dra
1 eller 2 finhackade vitlöksklyftor
¾ dl hackad persilja
1 dl olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar