måndag 27 januari 2020

En lätt lunch?

Bildresultat för bullshot drink

BULLSHOT

Bildresultat för BLOODY MARY

BLOODY MARY

Alla vet vi att mycket grönt och kalorifattiga soppor är väldigt nyttigt. Mina lunchförslag skall betraktas som ett bra alternativ och ett väldigt bra tips när kroppen skriker av trötthet efter en lång natt fylld med festligheter. Kroppen har säkert också fyllts rejält med alkoholstarka drycker.
Efter en rejäl bullshot eller bloody mary sussar man gott efter maten och kroppen får sin välbehövliga vila.
Drinkarna var vanligt förekommande ombord på den tiden undertecknad erövrade de sju haven.

Recepten kommer nedan, men innan dess vill jag tillägga att det gjordes en speciell variant av Bloody Mary ombord. Den skulle vara lätt "spicad" med cognac på toppen. Det är naturligtvis en smaksak.


BULLSHOT


Ingredienser

svartpeppar
salt
3 stänk worchestershiresås
8 cl oxbuljong
4 cl vodka
Tillagning
1. Skaka vodka, oxbuljong och tre stänk worcestersauce med is.
2. Sila över i ett whiskyglas med lite is. Salta och peppra. Muuu!


Bloody Mary


Fyll ett glas med is till 2/3.
Häll i vodka, tomatjuice, citronsaft, worcestersås och tabasco i glaset och rör om.
Salta och rör om, sätt i en selleristjälk och toppa med svartpeppar. Servera eventuellt med extra citronklyfta att pressa över drinken.


För 1 drink
Ingredienser
3 cl                      vodka
1 dl                      tomatjuice
3 cl                      citron, pressad
1/2 krm             worcestersås
1/2 krm             tabasco
1/2 krm             örtsalt
1                           selleristjälk

1/2 krm             svartpeppar, nymald

Personligen skulle jag nog hälla på lite mera vodka - åtminstone ytterligare 1 cl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar