BULLSHOT
BLOODY MARY
Alla vet vi att mycket grönt och kalorifattiga soppor är väldigt nyttigt. Mina lunchförslag skall betraktas som ett bra alternativ och ett väldigt bra tips när kroppen skriker av trötthet efter en lång natt fylld med festligheter. Kroppen har säkert också fyllts rejält med alkoholstarka drycker.
Efter en rejäl bullshot eller bloody mary sussar man gott efter maten och kroppen får sin välbehövliga vila.
Drinkarna var vanligt förekommande ombord på den tiden undertecknad erövrade de sju haven.
Recepten kommer nedan, men innan dess vill jag tillägga att det gjordes en speciell variant av Bloody Mary ombord. Den skulle vara lätt "spicad" med cognac på toppen. Det är naturligtvis en smaksak.
BULLSHOT
Ingredienser
svartpeppar
salt
3 stänk worchestershiresås
8 cl oxbuljong
4 cl vodka
Tillagning
1. Skaka vodka, oxbuljong och tre stänk worcestersauce med
is.
2. Sila över i ett whiskyglas med lite is. Salta och peppra.
Muuu!
Bloody Mary
Fyll ett glas med is till 2/3.
Häll i vodka, tomatjuice, citronsaft, worcestersås och
tabasco i glaset och rör om.
Salta och rör om, sätt i en selleristjälk och toppa med
svartpeppar. Servera eventuellt med extra citronklyfta att pressa över drinken.
För 1 drink
Ingredienser
3 cl vodka
1 dl tomatjuice
3 cl citron,
pressad
1/2 krm worcestersås
1/2 krm tabasco
1/2 krm örtsalt
1 selleristjälk
1/2 krm svartpeppar,
nymald
Personligen skulle jag nog hälla på lite mera vodka - åtminstone ytterligare 1 cl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar