torsdag 9 januari 2020

Nu är det som vanligt igen och världsläget är ganska spänt

Efter årets gynnsamma förhållanden med många lediga dagar för arbetstagare, känns det nog ganska skönt för de flesta att det är som vanligt igen. Det vart svårt att hålla reda på vilken veckodag det var.
För oss pensionärer var det förstås ingen skillnad. Vi behöver inte längre hålla reda på veckodagarna.

Mina ambitioner att ta en lång promenad varje dag, har kommit på skam. Det regnar ju varje dag och viljan att vistas utomhus är lika med noll.

Bildresultat för vinterbadare

Bildresultat för attentatet mot generalen i Bagdad

Bildresultat för trump

Frun i huset (det är inte henne vi ser på bild) trotsar dock vädrets gråa och råkalla tristess och hoppar regelbundet ner i det iskalla Öresund. Det är kallis som gäller. Undertecknad har som ambition att göra detsamma i år med början till hösten. Att brutalt göra det redan nu, tar emot.

Efter attentatet mot den iranske terrorgeneralen Soleimani hettade det till rejält mellan USA och Iran.
Iran hämnades med en raketattack mot en amerikansk flygbas. Inga dödsoffer och förhoppningsvis stannar det vid detta. Parterna säger sig inte vilja ha ett storskaligt krig.
Bensin och diesel åkte dock upp en 50 öring direkt.

Jag anser att vi skall komma ihåg att regimen i Teheran är inte att leka med och bedriver en hård terror även mot sitt eget folk - i religionens namn De är helt enkelt hjärntvättade.

Ett tydligt tecken på detta såg vi vid begravningsprocessionen för General Soleimani. Folkmassan var helt tokig och en hel del människor trampades ihjäl under hyllningen.
Soleimani har förvisso stoppat IS för att härja i Iran, men folket hålls i schack med järnhård hand.
Detta kan många exiliranier.

Därmed inte sagt att jag håller på Trump. Någon mer opålitlig och lynnig ledare än han är vår att finna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar