söndag 5 januari 2020

Födelsekalas och farbror Donald


 Personalen gratulerar födelsegrisarna.








Då blev de här små liven 6 år. Tiden går alldeles för fort.
Det hela började på Pinchos, barnens favoritkrog. Farfar kan inte annat än att hålla med. Deras affärsidé är genial. Som de flesta vet vid det här laget , sker allting på plats via deras app.
Ej heller notan behöver man sitta och vänta på. Den fixar man via appen även den. Menyn består av goda små tapas och priserna är ganska moderata.

Kalaset fortsatte dagen efter i hemmet med Dolly Style tårta och annat nyttigt sött. Som synes på bild, har familjen numera en husbil i sin ägo. Den är mycket välutrustad med swimming pool och det hele.
KABE folket kan slänga sig i väggen. Bilen förärades dem av farmor och farfar som absolut ser fram emot en skön semester i den.

Nu till farbrorn på andra sidan Atlanten.

Han hoppade åter in i mellanöstern konflikten med dunder och brak och sköt ner den store iranske generalen och ytterligare tio höjdare inom det iranska styret. Detta kommer att ända med förskräckelse. Iran kommer att slå tillbaka med kraft mot amerikanska intressen och personer. Det finns mycket de kan hämnas tillbaka på nere i deras egna närområde. Icke minst sundet upp till persiska viken med all oljetrafik - ambassader - ev. amerikanska turister - amerikanska militära installationer och närvaro på flera platser. Ja, listan kan göras lång.

Trump är den mest oberäknelige ledare vi någonsin har skådat. Han fattar helt enkelt inte vad han orsakar för elände. Handelskriget bara för att nämna en sak. Det värsta är att han förlorar förmodligen inga väljare på sina härjningar. Tvärtom! De som röstar på honom har ingen aning om vad det handlar om och bryr sig heller inte. Tyvärr.

Man talar om politiker versus statsmän. En politiker, vald på t.ex fyra år ägnar det första året åt att tacka alla dem som har röstat på honom och det sista åt att göra allt för att få dem att rösta på honom igen. En statsman, som kan vara en tjänsteman inom statsapparaten, behöver inte jobba med det perspektivet, vilket gör att dennes insats troligtvis är bäst för oss alla och mer långsiktig. Inom  FN och dess olika institutioner finns det många sådana damer och herrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar