lördag 6 december 2014

Rödgrönblåsvart röra

Tro nu inte detta inlägg enbart handlar om aktuell situation i styret av Moder Svea. Nä, snarare om diverse betraktelser och rapporter om den dagliga tillvaron för en lätt grånad senior.Inlägg om  den nya politiska röran i kanslihuset kommer säkert. Stridslarmet får först dämpas lite .

 Det gäller att vara ute i tid
 En liten ung bagare i början av sin karriär
Frukostmys på Fridas gata en fuktig och mörk decembermorgon.

De senaste vardagarna har präglats av lövräfsning på Bankogården. Efter fullbordat arbete och 9 arbetstimmar senare hade konsulten fått ihop 20 sopsäckar med löv och lite nerklippta perenner. Det kändes som ett lagom jobb. Inte för tungt och det syntes att något var gjort.

Tomten har också hunnit med ett pass, dock ej under femtiofem plus paraply utan helt ideellt i egen regi..
Ca 20 förväntansfulla töser i ungefär samma ålder som undertecknad fick sin julklappar redan nu på en tillställning där undertecknad hade blivit ombedd att agera. Barnasinnet går aldrig ur de små liven. Det verkade som att alla där närvarande fortfarande trodde på tomten.

Pepparkaksbaket gick igång igår tillsammans med kärt barnbarn. Det blev många burkar, men inga till Fridas gata utan bara till barn och barnbarn fast några av barnen blev ändå utan. Därför bakar tomtemor även i dag pepparkakor och tanken är att det skall bli några över även till detta hushållet.

Vidare har det rapporterats från vanligen väl underrättade källor att man skall lägga ner Pensionsmyndigheten och ersätta den med en ny variant under namnet Passionsmyndigheten istället. Detta göres med avsikt för att popularisera våra hårt kritiserade och tråkiga myndigheter och deras ansvariga.
Den nya myndigheten kommer att vara mer inriktad på livets goda. Exempelvis skall var och en få välja fond helt fritt och utan avgift. Möjligtvis kommer en mindre avgift att tas ut på kalvfonderna p.g.a. dyrare råvaror.Man har också för avsikt att fungera som dating site för seniorer.Lämpliga recept att ta till inför den första daten kommer att finnas tillgängliga.
Fler nyheter om den nya myndigheten kommer.

Till slut några betraktelser om ord.

Kocken som var en fena på fisk. Hur såg han då ut? Hur kan man vara en fena på något om man inte sitter på en fisk?
Korea = billigt nötkött

För övrigt startade dagen idag med Barnkanalen långt innan det ljusnade tillsammans med med morgonpiggt barnbarn och pingvinen Jasper, små rädda riddare, elefanter med glasögon och mumintrollen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar