söndag 21 december 2014

Extraval

Den 30 december närmar sig med stormsteg då extravalet kommer att aviseras av vår statsminister.
Blir det av eller? Ja, förmodligen. Löfvén har ingen annan väg att gå.
När han bestämde sig för att utlysa extravalet, tänkte han som en en fackföreningsbas, d.v.s. hota motparten med storstrejk med dess enorma konsekvenser. Ofta ändar dessa hot med att parterna sätter sig vid förhandlingsbordet igen och oftast kommer de till slut överens. Det är bara det att i politiken finns det ingen liknande motpart som i arbetslivet. Motståndarna kan bara gå sin väg och säga att det får du ordna upp själv. Vi satsar och går på val för vår egen budget. Det var precis det som hände efter budgetnederlaget.Därefter stängdes dörrarna.

Nu står Löfvén där med skägget i brevlådan och dessvärre finns det en risk för att ställningen mellan blocken blir densamma efter extravalet. Det finns trots allt några intressanta saker som kan förändra läget.

Den allra senaste kom igår när Löfvén gjorde en s:k Lidbommare och kallade Anders Borgs inlägg i debatten som trams. Jag tror inte att det uttalandet är till Löfvéns fördel.

Betr. Magdalena undrar jag om inte partistrategerna har har sagt ifrån och beordrat henne att stå längst bak och säga så lite som möjligt.

Hägglunds utspel häromdagen skall han ha all heder av. Han är den förste politiker att konstatera att vi måste tala om invandringspolitikens problematik och lyfta upp den ytan.. Det handlar om kostnader, integration etc. etc.
En klar linje från alliansens sida kan vara en möjlighet att återta de röster som försvann till SD.

Moderaterna måste skynda på med att organisera sig. Tiden är knapp. Än så länge är det ju ingen av oss väljare som riktigt vet var dom exakt befinner sig på den politiska färgskalan.

Har folkpartiet tagit en "time out"? Det är ovanligt tyst om dem.

Annie tuffar på i god stil för centern och jag tror att dom kan göra ett hyfsat val. Annie är duktig.

Miljöpartiet har gjort bort sig totalt med sin bakåtsträvande politik. Förbifart Stockholm och Bromma bara för att ta några exempel. Obligatoriskt gymnasium är en annan tokighet i deras program.

Sjöstedt kraxar på sin vänsterflank och ger, enl. bloggarens mening, inget trovärdigt intryck.

Bloggarens slutplädering:

Sluta med att skylla på varandra.
För konstruktiva samtal
Lyft upp problem till ytan och kom med bra lösningar/förslag i humanistisk anda.
Tänk utanför boxen.

Undertecknad återkommer inom det snaraste  med förslag till en ny ministerlista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar