torsdag 25 december 2014

Nya traditioner







And - dansk fläskesteg med knapred svål - brunede kartoffler - ugnsbakade kartoffler- rödkål - två sorters sås, en till ankan och en till fläskestegen - ris a la malta - gottebord - utvalda viner - sval god öl. Maten tillredd av en trött, men duktig hemvändarfestfirare.

Fr o m  i år ser det så här när  delar av familjen firar julafton hemma hos tvillingarna . Egentligen är det ju ganska naturligt eftersom många av oss är halvdanskar. Framtiden lär bli: svensk jul på lillejulafton och dansk på julafton. Varför inte? Det blir ju lite variation på kosten.

I morgon får vi som älskar lutfisk tillfredsställt vårt lystmäte, d.v.s. systrarna och jag med respektive.
Det är vi på Fridas gata som är värdar för denna fina tradition.

Därefter är julen genomförd i sin helhet. Nu återstår bara nyårsfirandet som kommer att äga rum på Fridas gata. Menyvalet är inte gjort än och här har värdparet en liten nöt att knäcka. Den är förhoppningsvis knäckt innan gästerna anländer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar