tisdag 2 december 2014

Julstök

 Adventsfrukost. Gästerna ville inte vara med på bild.
 Ivrig bagerska 4,5 år

 Fönster är putsade. Alla fem julstjärnor är på plats. Utebelysningen glimmar. Hyacinter, amaryllis och azaleor står i sina krukor och snart kommer krokusarna att inta sina platser.

I köket har det bakats lussekatter för fullt med bagare i alla åldrar och nu på fredag är det dags för pepparkakorna.

I söndags hann vi också med en sväng på sta´n och julskyltningen och det var blåsigt och rått. Så är det i Skåne denna tiden på året.

Lördagsmiddagen blev förstås inte så julig. Vi avnjöt en  läcker tryffelpasta  inköpt i Paris tillsammans med läckra Karl Johan svampar från det småländska höglandet och utsökt reduktion där bl. tryffelolja ingick i de örtiga ingredienserna. Till detta drack vi en Barolo som tyvärr inte levde upp till sitt pris av 160 riksdaler.

Barnet åt vanlig pasta med Felix köttbullar och ketchup. Det passade henne bäst.

Receptet finns i huvudet på familjens gourmetkock - yngste sonen. Han delar säkert gärna med sig om man frågar snällt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar