måndag 15 december 2014

Skarpt läge

 Det skall ridas i tid
Fylld varukorg på Jula inscannad och klar


Från lördag fm till söndag em lades farmor och farfar i högsta beredskap på plats hemma hos tvillingarna. Föräldrarna drog iväg till ett välbehövligt vilohem över ett dygn, d.v.s. en tur till Göteborg med övernattning på hotell och därmed goda möjligheter till en god natts sömn. Den varan får man inte mycket av som föräldrar till ett livligt tvilllingpar.

Man ligger bokstavligen i ständig beredskap eftersom mycket av tiden tillbringas nere på golvet tillsammans med de små barnen och deras leksaker.

Det är lek, gröt, välling, barnmat, olika fruktpuréer, blöjbyten, suga ut snor ur förkyld liten nos, och diverse medicinering, typ AD droppar etc. som det mest handlar om. Här drar farmor det tyngsta lasset. Farfar finns där som en liten extra resurs. Det finns ju en hund som skall rastas lite då och då som han tar hand om.

Jag tror att en av flickorna kommer att bli upptäcktsresande när hon blir stor. Trots späd ålder är hon mycket  mobil och vet hur man använder armar och ben. Snabbt  som en vessla tar hon sig fram.TV kontroller och alla elektriska installationer  är extra intressant att utforska. Den aktiviteten kräver ett ständigt vakande vuxet öga så att ingen olycka sker. Jag kan inte i skrivande stund komma ihåg hur många gånger TV:n bara dog efter hennes ändring av inställningar. Den andra lilla gullungen är mer avvaktande och sitter mest stilla och funderar/iakttar det som sker runtom henne medan hon stillsamt leker med någon leksak.. Det blir snart sprätt i henne också så småningom.

På natten är det tappade nappar med jämna mellanrum som gäller. Det kräver en vuxen insats för att åter sätta fast nappen i ,den för användandet lilla öppningen, i ansiktet. Denna nattliga procedur sköttes helt och hållet av farmor med farfar gott sovande i den sköna sängen. OK, han vaknade till vid varje signal från barnkammaren, men då var farmor var redan på plats vid spjälsängen.

Vi överlevde strapatserna och farfar drog iväg lite tidigare för att förbereda en stilla söndagsmiddag på Fridas gata. Det blev stekt majskyckling från Bjäre med ett gott rödvin därtill.Vi var lite smått trötta i kroppen men ändå nöjda efter ett kärt uppdrag med de små liven.

PS föräldrarna verkade pigga och utvilade efter sin hälsokur och det var de väl unnat. DS

Till sist en liten kul limmerik:
En nyfödd sjöman från Bombay
Kom på en överlevnadsgrej
När modersmjölken sinade
drack han farvatten och flinade
Lite tunnare men faktiskt okay

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar