fredag 1 december 2023

Snö på marken och adventstämning

 

Efter mycket nättrassel att reda ut för tålmodig Fru samt inköp av nytt nät kom ljusnäten på plats. Det gamla lyste bara med 50% av lamporna. Det blev en tur till ljusbutiken för inköp av nytt. Så kan det gå, men nu börjar julstämningen att infinna sig.

Dagens betraktelse: Först åkte vi till City Gross, men där blev det ingen affär. Efter många om och men kom vi/de fram till att deras nät hade fel sorts ljus. Det skall vara "soft white". Resan fortsatte till ICA Maxi. Där hade man tänt upp de olika varianterna och då blev det lätt att hitta rätt nät. Affären var klar. Betraktelse : Med rätt exponering av sina varor, blir det affär!

För övrigt gör undertecknad sitt bästa att dricka 2L vatten varje dag enl. doktorns rekommendation. Han känner sig faktiskt bättre med den "medicinen". Kan det vara så enkelt?  Time will show....

Från det ena  till det andra, talade jag idag med en god vän som varit på Curacao och solat sig en vecka. Tidsskillnaden på hemresan var jobbig (7 timmar). Då kom jag genast att tänka min tid till sjöss med KS Kungsholm. Resan från New York till Göteborg tog 7 dagar och vi flyttade fram (brassade) klockorna med en timme varje dag. Man blev piggare och piggare för varje kväll som gick och till slut sov man inte en blund på natten. Det blev mycket festande i stället. Förutsättningarna för lyckade festnätter var ju optimala för en yngling med "tillgång" till alla hemvändande au pair tjejer. Familj, släkt och kompisar ombads vänligen att inte störa vid ankomsten till Göteborg. Ynglingen hade mycken sömn att ta igen och behövde vila i minst ett dygn. Därefter var de välkomna.

Nu är snart dags för middag. Go´middag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar