onsdag 7 november 2012

Stavning





Det gäller att stava rätt! Ute i gångstigarna finns det ingen stavningskontroll. Därför får man lära sig rätt själv.

Undertecknad tror sig ha fått in den rätta tekniken eftersom det känns så i kroppen. Någon sa´att positionen på stavarna ej får överstiga hjärthöjd. Jag måste tillstå att jag har blivit gripen av något som ja för inte så länge sedan ansåg vara och se lite töntigt ut. Så fel man kan ha!

Visst sker det något i kroppen med rätt slags motion. Blodet forsar fram med god fart och röjer undan all skit och annan onödig materia i blodbanorna. Hjärnan får även den sin beskärda del. Sovande spillror av ens skrala intelligens väcks till liv och sätter fart på tankeverksamheten och underlättar densamma.

Efter någon timmes stavning känns det lämpligt att inta ryggläge på soffan tillsammans med ett trevligt korsord och på detta bekväma sätt fortsätta hjärnträningen för att därefter falla in i en lätt dvala.

OBS! Stavarna på bilden är något långa och rekommenderas inte. Undertecknad mäter 184 cm över havet och hans stavar ligger på 125 cm. I sportaffären vet dom viken längd du skall ha, om du nu kära läsare, har tänkt dig att börja stava rätt. Passa dig för passgång, det passar inte...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar