torsdag 8 november 2012

Pasta med kyckling och ädelost




 Kära läsare!

Ett bra recept då och då är utlovat. Här kommer ett. En fullträff när man har lite bråttom med att få ihop något gott.





Pasta med kyckling och ädelost
en riktig höjdare!

Antal per/st 4-5

            Tillagningstid 15-20 min

                                      Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 röd paprika
purjolök (efter behag)
2 hg champinjoner (färska)
salt
peppar
vitlök
2 hg gorgonzolaost
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
0,5-1 dl mjölk (kan uteslutas – man kan a lite extra grädde i stället
2-3 msk mjöl (använd gärna majzenamjöl)

Gör så här

Skär kycklingfiléer, paprika, purjolök och champinjoner i bitar. Fräs allt i lite smör. Pressa över vitlök (efter behag) och salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk, låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt creme fraichen och smula över ädelosten. Servera med nykokt pasta och vitlöksbröd.

Att blanda i pastan när den är färdig:

Gör detta och låt stå och dra

1 eller 2 finhackade vitlöksklyftor
¾ dl hackad persilja
1 dl olivolja.

Inget att rekommendera om man fastar. Fasta är också ett intressant ord.

Man kan, som sagt, fasta
Det kan röra sig om fasta och fina... - ja ni vet vad jag menar fast jag inte säger det rent ut

Vadslagning är ett annat intressant ord. Är det när man får ett slag på vaden, eller? Är det så man slår vad? Ibland vadar man över ån, men det har sin naturliga förklaring, förstås. Vattnet går väl kanske upp till vaden.

Vad är detta?

Nu får det vara nog med ord för i dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar