tisdag 27 november 2012

Mormor och morfar i två dagar

Minsta barnbarnet avlevererades strax för 8 i morse av jäktad pappa. Lika glad som vanligt installerade sig den lilla hos mormor och morfar genom att plocka fram alla sina grejor. Hon hade 2 dagar framför sig på Fridas gata, fast det visste hon inte.

Mycket av s.k kvalitetstid mellan föräldrar och barn blir det inte när båda heltidsarbetar med krävande jobb. Det blir det däremot tillsammans med oss eftersom vi har all tid i världen att disponera.

Först tog vi oss ner till sta´ n för att gå på en barnaktivitet i Teaterns foajé. Dom kallar det för Våffelteater och vi såg fram emot en trevlig stund. Tyvärr blev det inte av. Där fanns inte plats och man var tvungen att förboka. Det stod minsann inte i tidningen. Senare kollade undertecknad på Ticnet och det var fullbokat hela veckan och sedan tar det slut. Jag kan tänka mig att stadens dagis bokar upp alla platser.

Utan någon ledsen min för utebliven teateraktivitet, blev det biblioteket i stället. Där lästes det barnböcker och var allmänt trivsamt.

Förmiddagen avslutades med en stund på en lekplats och barnbarnet åkte förnöjsamt med hem för lunch och därpå följande lur. Även morfar tog sin en lur.

Eftermiddagen tillbringades i Lerbergets simhall i en barnbassäng med 37 gr vatten. Ett lyckligt barnbarn plaskade runt i en dryg timme och trivdes storligen med tillvaron. Visst blev vi skrynkliga av så lång tid i varmt vatten. Ja, för en annan får man kanske säga: Ännu skrynkligare.

På vägen hem stannade vi till på ett fik i Viken och åt bullar. Allt slank ner.

Efter middag på pasta och lite mys framför TV:n blev det dags för nappflaska och bingen som f.ö. numera inte är spjälsängen utan mormors eller morfars säng vilket innebär att jag får inrätta mitt nattläger någon annanstans i huset för natten, men vad gör man inte för de små telningarna.

Morgondagen är inte riktigt spikad än, men det blir nog en busstur för det uppskattas. Kanske lekplatsen om vädret tillåter. En stund med kritor och kanske t.o.m vattenfärger kan det också bli.

Detta kan man väl kalla för kvalitetstid! Föräldrarna får säkert några timmar över nu över julen.

PS. Jag har kommit underfund med hur ASUS webstorage fungerar nu. Det är smidigare och lättare med ett USB minne, så det får det bli även framöver. DS


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar