söndag 11 november 2012

Gåsagille på Fridas gata

 En väl luftad Bourgogne passade utmärkt till fågeln

 Gästerna anländer
 Nu får du allt se till att raka bort skägget! Du ser ju 10 år äldre ut.
 Även en fyrbent gäst var "bänkad"

Jag, den minsta, åt pasta

 Här ligger kreget och väntar på hungriga trutar
 Visst är det mysigt att sitta med, även om det inte ligger gås på min tallrik
 Intag under djup koncentration och vördnad
 Två hungriga bröder
 Efter en sådan middag måste man vila sig

 Här serveras Mor Hannas franska äpplekaka. Det var smarrigt, tyckte även den minsta
 Här får vi en lektion om vårt nervsystem. Ett nyligen genomfört arbete av en ambitiös högstadieelev.
 Mormors glasögon
Kalle har lånat Livs favoritdocka en stund


Som vanligt blev gåsablotet hos mormor och morfar en , av barn och barnbarn,uppskattad tillställning.
Gåsen på 6,2 kg var mör och fin. Såsen skall vi inte tala om! I år hade det tillsatts Madeira. Ännu en fullträff av mormor Kerstin. Någon fick lägga sig på soffan och vila efteråt.

Fågeln kommer från en gård i närheten av Helsingborg och har levt ett lyckligt och skönt liv - så länge det varade. Var avslöjas inte eftersom tillgången är begränsad och vi har turen att vara en av de få valda
kunderna. När t.o.m låren är möra och fina, håller gåsen en ypperlig klass.

I dag ligger middagen på undertecknads ansvar. Frun känner, med all rätt, sig ganska mätt på matlagning.
I skrivande stund vet jag inte vad det blir, men det får bli något som är lite magrare än gås.

"Egentligen skall man bara vara tvau när man eder gaus, gausen och en säl". Skånskt talesätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar