onsdag 21 november 2012

Nu e´det jul igen

 Såhär gör man. Snabbt och elegant.



5 veckor till jul, men det rasslar igång på Fridas gata redan nu.
Gardintvätt, fönsterputs och listavtorkning har inlett processen. Betr. golvlisterna, är det numera undertecknads uppgift att hålla efter dom. Det är knäliggning som gäller och det klarar inte hustruns knän.
Nästa projekt som skall genomföras liggande på knä är rengöring av fogar mellan klinkerplattor, men jag hoppas inte att det sker innan jul.

Förberedelserna innebär dock också trevliga aktiviteter som t.ex pepparkaksbak med barnbarn som kommer att äga rum nästa vecka. Hustruns konstärliga pyssel med blommor och pynt är också en stor trivselfaktor. Hoppas julgransslingan funkar i år. Vi brukar ha lite osis med det.

En annan detalj som kan vara lite besvärlig i detta huset är att få granen att stå stadigt och rakt, men efter mycken svett och några väl valda ord brukar det ordna sig till slut.

Vi är ju långt ifrån först med julförberedelser. Handeln har hållit på sedan tidigt i oktober. Dom räknar naturligtvis med nya rekord i år. Så har skett de senaste 6 åren, men fan vet. Hur som som helst publicerade dagspressen idag att årets julklapp kommer att bli hörlurar. Man skulle kunna tro att hörlurar är något nytt, eller? Mina är bara 7-8 år gamla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar