fredag 16 november 2012

Köksluckor forts.

Så var det dags att montera upp köksluckan med de nya beslagen. Efter en stund upptäckte montören (undertecknad) att fästena  att hänga upp i passade inte med den nya mekanismen. Precis som i ett sprucket äktenskap: hannen passade inte honan. Vi talar om 25 års åldersskillnad.

Han nödgades hoppa upp på cykeln och åter ta sig till kökshandlaren Smedstorp på Berga. Även idag mottogs han av samma trevliga Damer, fick nya fästen som passade och återvände därefter fullt utrustad med de rätta delarna till Humlegården.

Monteringen av upphängningsanordningarna tog inte så lång tid, men sedan  började helvetet. Dörrfan gick inte att hänga upp och svetten lackade på den inte helt purunge montören. Tänk dig själv att ligga på rygg på ett hårt stengolv med skåpkant skärande in i ryggen och en vask som är i vägen för det övre fästet.

Då kom jag på att Junior just hade byggt ett kök på jobb och han ringdes in. Väl på plats konstaterade den händige a/ fästena till upphängningen var felvända b/ måtten stämde inte. Det behövdes nya hål. Efter ung. 15 minuter satt dörren på plats, d v s en knapp mm lägre ner än högerdörren, men det får anses vara klart godkänt i ett såpass gammalt kök som vårt.

Vad gör man utan händiga söner? Frågar en som har tummen mitt i handen (åtminstone när det gäller montering av köksluckor).

1 kommentar:

  1. Hej Per,

    Vad fint att det blev bra med de nya beslagen. Nu är er kök snyggt ett tag till - men när du känner för att byta, eller din fru vill ha det lite mer praktiskt - är du välkommen igen.

    Vi ser även till att fixa monteringen så att du slipper ligga på golvet och svära.

    Tack för dina fina ord om vår personals bemötande!

    Ha en skön adventstid i mörkret!

    Josefine Bellan
    Smedstorp Kök

    SvaraRadera