tisdag 2 oktober 2012

Mikaeli marknad och födelsedag med bugg

 En äppleinstallation
 Afrikas lilja på Fredriksdal
 Man borde leta upp rätt äppelträd till barnbarnet
Lite rosor blev det till födelsegrisen






Ett höstvackert Fredriksdal var fullpackat med folk och närodlade produkter. Det hittades de rätta matäpplena (Bell de boscoup) som sedan hamnade i kvällens äppelkaka. Barn och barnbarn återvände från en tur upp till Småland och det intogs en god middag på Fridas Gata.

På Fredriksdal lös både dräng/hästkarl och folkdräktsklädd Dam med sin frånvaro. Synd att man inte fick se sina goda vänner i annan skepnad än den normalt vardagliga.

Måndagen präglades av uppvaktning av födelsegris på morgonen. På kvällen blev det buggkurs. Gissa var.
Jo, på Bergalids ålderdomshem. Det kändes lite märkligt. Det var ju där salig Moder tillbringade sina sista år.
Det var ganska trevligt med lite bugg och lite annan dans.Födelsegrisen och undertecknad blev ganska samspelta och även lätt svettiga till slut.

Inklusive kaffepaus varade det i 3 timmar. Tre timmar fyllda med dansbandsmusik. Som bekant är det inte riktigt min musik, men det gick bra ändå. Från början betraktade många av oss män det hela som en slags kommendering från resp. partner, men det visade sig, som sagt, vara en ganska trevlig sådan. På plats befann sig drygt 20 pers, varav 15 Damer. Tänk vilken höjdarkväll för en kille detta hade varit för sådär lite drygt 40 år sedan på Aveny, Triana eller Parapeten.

Kvällen avslutades med läckra räkor och svalt gott vittvin i glada vänners lag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar