lördag 6 oktober 2012

Några dagar i oktober

 Rosor är alltid vackert
 Snygga Eccoskor.Skall jag köpa dom?
 HIF möter Twente ( ett holländskt lag) i europacupen. Det blev 2-2
 Höstdukning till födelsekalaset


Gästerna kalasade på en rådjursgryta.

En ganska händelserik vecka går mot sitt slut.
Den började med buggkurs i måndags, se tidigare rapport.
Sedan var det dags för "Den enfaldige mördaren" på teatern. Klart sebar och dessutom ätbar. Vi löste en biljett som inkluderade en två-rätters supé på Teaterkatten. Det bjöds på toast Skagen och lammentrecôte som smakade alldeles utmärkt. Totalt 395kr för supé och teater är klart prisvärt.

På torsdagen bjöds det på europa cupmatch på Olympia. HIF spelade lysande i första halvlek och lade två mål. Sedan tog orken slut och matchen slutade 2-2.

I går bjöds födelsegrisen på en mustig höstgryta på rådjursstek. Undertecknad och yngste sonen ägnade eftermiddagen åt dukning och tillredning. Före rådjuret bjöd vi på krustader med hackat renkött i en röra med diverser kryddgrönt - dill - persilja, lite timjan - gräddfil och mycket kärlek.
Till varmrätten bjöds på "The Pastor´s blend" en utsökt shiraz/cabernet sauvignon från Sydafrika för 99kr.
Dom är duktiga på att rekommendera bra viner på Bolaget på Råå! I detta fallet valde dom bort en fyllig Bordeaux mot en sydafrikan som dessutom betingar ett lägre pris.

Receptet finns på bolagets tidning om Maltwhisky. Det är bara att plocka hem den. Lycka till.

Idag åkte 130 häckplantor ner i jorden på Lövängsvägen. Det blev snyggt tillsammans med ett skönt höstväder. Jag rekommenderar ett besök hos Hedentorps plantskola i Ängelholm. Dom har med konstnärlig känsla byggt upp fantastiska miljöer. Här får man inspiration. 

För övrigt kan jag rapportera att Microsoft nu efter en vecka fortfarande inte har svarat på mitt brev.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar