Evita i egen hög person |
Evita gestaltad av Charlotte Pirelli väntade.
Det var en fantastisk tillställning med skickliga dansare, sångare, körer, orkester. Proffsig koreografi och scenografi och ett högt tempo hela tiden. Charlottes insts var jättebra. Det enda som kunde varit bättre med henne är de höga tonerna. Dom behärskar hon inte riktigt. Det blir lite gällt och skrikit. Å andra sidan har hon ju ingen klassiskt utbildning.
I pausen bjöds det på kaffe och kaka utom till 4 pers (vi och några till) som föredrog ett glas vin i stället. Vi åkte ju buss.
Om du inte har sett Evita i Malmö, försök att få tag på biljetter och åk dit!
Förresten borde alla ha ett kullager hemma. Det är bra att plocka fram när man har tråkigt och vet inte vad man skall hitta på. Det är bara att öppna lådan med kullager och välja något kul.
Den sista meningen var en liten fortsättning på mitt tema om svenska ord. Jag har ju liksom inte haft något speciellt tema tidigare och bloggen har spretat lite hit och dit.
Fr o m nu blir svenska ord ett återkommande ämne. Självfallet tillsammans med något bra recept då och då.
Ett nytt kommer här:
Detta receptet har alltid gått hem hos den yngre generationen. Dessutom är det enkelt och snabbt att få till.
Pasta med kyckling och ädelost
Antal per/st 4-5
Tillagningstid 15-20 min Ingredienser
2-3 kycklingfiléer
1 röd paprika
purjolök (efter behag)
1 hg champinjoner (färska)
salt
peppar
vitlök
1-2 hg ädelost el. gorgonzolaost
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
0,5-1 dl mjölk
2-3 msk mjöl
Gör så här
Skär kycklingfiléer, paprika, purjolök och champinjoner i bitar. Fräs allt i lite smör. Pressa över vitlök (efter behag) och salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk, låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt creme fraichen och smula över ädelosten. Servera med nykokt pasta och vitlöksbröd.
Tillagningstid 15-20 min Ingredienser
2-3 kycklingfiléer
1 röd paprika
purjolök (efter behag)
1 hg champinjoner (färska)
salt
peppar
vitlök
1-2 hg ädelost el. gorgonzolaost
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
0,5-1 dl mjölk
2-3 msk mjöl
Gör så här
Skär kycklingfiléer, paprika, purjolök och champinjoner i bitar. Fräs allt i lite smör. Pressa över vitlök (efter behag) och salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk, låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt creme fraichen och smula över ädelosten. Servera med nykokt pasta och vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar