torsdag 31 december 2020

En gastronomisk fullträff

 

En olycka händer så lätt när en blomkruka står i vägen för en senior. I ett sådant läge är det bra at ha en sjuksyster i sin omedelbara närhet. Skrubbsåren är välbehandlade och på tillbakagång.

Nu är grillen superhet

Skönt i kylan under parasollen

En perfekt kolgrillsyta och ett smakrikt supersaftigt kött där under

Här blev det köttbullar i stället

Wagyu biffar på gång

De små hade sin ritstuga i förrådet.

Bordet för Frun och undertecknad på plats

Det gamla campingbordet och parasoll på plats



Grillen på plats

Förberedelser med cykelstället i bakgrunden



Det blev en oförglömlig kväll på den lilla uteplatsen på vår framsida. Sonen kunde inte tro sina ögon när han såg hur föräldrarna hade förberett utelokalen inför intagandet av biffarna. Han hade föreställt sig en middag stående i duggregnet med en papptallrik i handen.

Klädseln var skidbyxor alt. långkalsonger, mössa över öronen och varm jacka. Ingen  behövde frysa.
Sonen ansåg at vi en gång i livet måste äta dessa biffar, gjorde slag i saken och köpte in dem på ICA Maxi. Till dem bjöds en Penfold Bin 28 - väl tempererad
TILLREDNING:
Salta biffarna på båda sidor och låt ligga framme minst en halvtimme innan.
Grilla på hög värme i 1 min och 20 sek på varje sida
Undvik en massa olika såser, typ bearnaise eller liknande till. Risken är att de tar smaken ifrån köttet.
Frun hade plockat fram ramslökssmör och det passade perfekt. Det bjöds även ugnsbakad potatis och sallad till dem som så önskade.

Det absolut bästas kött jag någonsin ätit. Marmoreringen var perfekt m.a.o. rejäl.

Nu är det nyårs afton och det blir bl.a. biff, fast svensk, i kväll igen. Rapport på hela meny kommer i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar