lördag 5 december 2020

Riktigt skarpt läge och lite annat

 

Hästtjejer på Fredriksdal

Detta utsökta vin från Sydafrika avnjöts på Fridas gata till en lika utsökt oxfilé

I dagens lucköppning låg det en inbjudan till promenad på Fredriksdal och så blev det.

Nu är det riktigt skarpt läge! Stadens styrande meddelade igår i ett meddelande på mobilen att nu är det extra skarpt läge i Helsingborg. Spridningen av coronaviruset är extremt stor just nu här. Det förvånar mg inte alls. I morse åkte vi förbi Väla centrum och det var proppfullt på parkeringen. Hur ser det då ut inne på Väla? Folk verkar inte bry sig. Vad kan det bero på? Kan det vara för att det inte finns några straffpåföljder om man inte följer anvisningarna. I många andra länder är det höga böter. Gällande lagar möjliggör inte detta i Sverige och nu undrar vän av ordning: Vad är det för lagstiftare vi har och har haft i Sverige? Någon blir kanske kränkt om man skulle ha hårdare lagar med lite udd.
Samma problem har vi med förbudet av kronvittnen, anonyma vittnen etc. De gängkriminella har just nu makten. Håller de bara tyst i domstolen, blir det extremt svårt att fälla dem. Ingen vågar ju vittna heller för då får han/hon ett skott  pannan.

Kära politiker och styrande : Se snabbt till att vi får lagar som har verkan och slår hårt mot de kriminella gängen. Behövs det utredningar som tar lång tid?

Nu fick jag kräkt av mig och har härmed sagt vad jag tycker.

I morgon blir det förmodligen en kort redogörelse över byte av lysrör över vasken i köket. Man skall vara lite av en ung akrobat för att få det nya på plats under skåpen. Man måste ju se vad man gör. Denna egenheten stämmer dåligt in på undertecknad. Vi får väl se om jag kan delegera arbetet till någon som har lite av akrobat i sig. Glimtändaren skall också bytas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar