tisdag 29 december 2020

?

 Ibland undrar man vad denna dagen har  sitt sköte.

Nu är veckostädningen avklarad och det är snart dags för lunch. Jaha, vad händer sedan då? Inte en aning. Känner dock att det blir för långtråkigt att dega i soffan hela eftermiddagen. Man måste göra något åt den tråkiga karantänen annars får man spader.

Nä, det får nog bli en utflykt någonstans i hembygden eller i dess närhet.

På världsfronten intet nytt mer än en massa nyheter kring coronavaccinet. Nu är det snart dags för vaccinering av herrskapet på Fridas gata Man skall bara klara av de riktigt gamla på särskilt boende, som det heter. Om 3-4 veckor är det nog dags och framåt slutet av februari kan vi nog krama om våra nära och kära igen.

Eftermiddag



Nu tog dagen sig en vändning. Den blev inte alls som jag hade trott.

Äldste sonen dök upp med en paket biff som skall grillas här i morgon. Det är inte vilken biff som helst utan Wagyu biff = kobebiff  från Japan. Köttet finns  bl.a på ICA Maxi och är inte helt gratis. Bara 922kr/kg. Grillen är nu på plats och god flaska vin ligger på vänt.

Det blir ju en utomhusmåltid med dagens restriktioner, men vi öppnar upp förrådet för några och vi själva får stå i vår hall. Rapport kommer.

Direkt efter biffbesöket dök vännerna från Karlsgatan upp med en presentpåse. Jan hade bakat bullar och maränger, gjort en blåbärspaj med blåbär från Hagen i Småland, 1 burk honung och en burk gelé. Det känns som att det är läge att snarast anställa Hr Hult i vårt kök som allkonstnär.

Vi har det bra här på Fridas gata!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar