onsdag 16 december 2020

Bruces skog, Helsingborg

 

Fika i fågelskådartornet

Fågelsjön

Guide, kartläsare och reseledare

Studium av ett insektshotell.

Tillsammans med vännerna blev det idag en vandring i Bruces skog. Varför heter skogen så? Jo, det fanns en man som hette Bruce boende i Landskrona men vars föräldrar kom från Helsingborg. Förmodligen hade han inga arvingar, därför donerade han en stor summa pengar till Helsingborgs stad mot att de rustade upp området och förvandla det en slags oas för både faunan och människan. Växt- och djurlivet är rikt. I alla fall nämns det på alla orienteringsskyltarna..Vid denna årstiden sover dock de flesta av de levande organismerna och varelserna., Det var bara nere vid sjön som det var full fart på fågellivet

 Området sträcker sig från Filbornavägen (vägen till tippen) ända bort till Vasatorps golfbana.

Så här tar man sig dit: Kör in på Filbornavägen mot tippen. Efter ca 300 meter, ta av th. Efter en skarp vänstersväng ta till höger efter ca 400 m in på Godsgatan. Sväng vid skylten "Bruces skog" och parkera på den lilla parkeringen vid skogsbrynet

Under ledning av guiden Hult lyckades vi ta oss igenom en hel del av området utan att gå vilse allt för många gånger. Fikan smakade gott högst upp i fågeltornet och vädret var gynnsamt. Solen tittade t.o.m. fram en stund. Insektshotellet är nog den enda verksamheten i besöksnäringen som inte lider av låg beläggning under den pågående pandemin. Här under studium av Putte, se bild.


Det går alldeles utmärkt att ta sig en cykeltur i området. Vi mötte samma äldre dam på cykel ett par gånger och hon såg lika glad ut båda gångerna. 

Ja, mina vänner, det var det som hände idag. Bortsett från att Frun har knäskurat alla klinkerfogarna i hall och kök. Det intogs Panodil och Iprem i förebyggande syfte för att förhindra framtida invaliditet.

Beslut har tagits att införskaffa en Kärcher ångtvätt inför nästa tvätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar