lördag 26 december 2020

Ingen hejd på helgdagarna

Bruces skog



 Här skulle egentligen ligga en video på Fruns uppackning av sin julklapp, men tekniken vill inte med mig. Jag får inte till det där med att lägga lägga upp videos och ber att få återkomma vid ett senare tilllfälle.

Nu har vi i alla fall betat av tre dagar med julmat och i dag är det lördag och helt vanlig mat står på menyn idag. Det blir stekt kyckling på klassiskt vis och eftersom det är lördag blir det nog ett glas vin till detta.

Dagens motionsrundas gick i Bruces skog och blev en vandring mellan Filborna och Långeberga. Prova gärna på detta fina strövområde som de flesta av oss har nära till - ungefär som Pålsjö skog. F.ö. var det nog lika många hundar som människor ute på rastning. Bruces kom till för inte så många år sedan genom en donation från Bruce som egentligen var Landskronabo, men vars föräldrar var från Helsingborg. Eftersom det inte fanns några arvingar, donerades hela förmögenheten till Helsingborgs stad mot att de rustade upp och gjorde hela området nyplanteringar till ett attraktivt strövområde för helsingborgarna. Det har de lyckats med! Man har t.o.m. fått till en konstgjord sjö med fågeltorn och allt.

Idag sträcker sig området ända från Filborna till Vasatorp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar