måndag 23 mars 2020

Ytterligare en rapport från karantänen

Bildresultat för odd fellow.se


Det råder inga som helst sysselsättningsproblem på Fridas gata!
De interna projekten bockas av ett efter ett.

Dagens "skörd":
Utemöbler inoljade, gräsmattan klippt  toppdressad och extra gräsfrön tillsatta, en smutsig markiskant tvättad, rensat avlopp i grovköket, bak av matbröd, en lång promenad längs havet mellan Hittarp och Domsten genomförd.

Det stora Odd Fellow mötet i Stockholm blev inte av p g a Corona viruset. Nu genomför man mötet frö 500 pers. på nätet i stället. Alla omröstningar sker via en speciell mailadress som inte funkar rakt ut. Åtminstone inte för undertecknad. Det går inte att bifoga filer via bifoga knappen. Efter många om och men och diverse konsultationer löstes problemet delvis. Det fungerar om man "asar" in filen som skall bifogas i svarsmailet vid val och omröstningar. Lite jobbigt, men så får det bli.

De få uppdrag jag har för 55 plus är tillfälligt delegerade till gubbar som inte fyllt 70.

Trots det sistnämnda, fylls dagarna upp. I morgon skall det avhämtas på nätet beställda livsmedel på Maxi

Åsså en annan sida av Coronaviruset:

På något sätt känns det som att pandemin inte är det största hotet även om det är allvarligt och alla restriktioner skall följas fullt ut för att begränsa spridningen. Det riktigt stora problemet är den uppstådda massiva arbetslösheten i nästan alla branscher  men i synnerhet  hotell och restaurang.

Sådana som Volvo och Scania kan ju inte starta upp igen även om  det släpps på de svenska restriktionerna. De importerar ju delar från många olika länder och på de flesta håll är det stängd gräns och produktionsstopp som gäller.

Vi hr inte upplevt en situation som denna i mannaminne. 30 talet var svårt, men frågan är om inte år 2020  och ett antal år framåt blir värre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar