måndag 30 mars 2020

Från vårkänslor till bister vinterkyla

 En vacker syn i Råådalen

 Rååån
 Laxtrappan i Rååån
En delikatess

Gårdagens långpromenad gick i Råådalen, Gantofta -Raus kyrka t/r, i strålande vårväder med bara lite kyla i vinden. Vi mötte många riskpatienter i spåret. Det är tur att vi åtminstone får lov att gå ut.
Frun gjorde ett snabbesök i en liten ICA butik för försöka köpa jäst. Den var, som väntat slut. I stället inhandlades fönsterputs som aldrig kom med hem. Det införskaffades i Brösarp i dag istället, men ingen jäst där heller. Nu sår det åtminstone en ny flaska fönsterputs i skåpet.

Dagens utflykt gick till Lillehem norr om Brösarp. Den läckra ramslöken fans "en masse" på våra goda vänners ägor. Hela bilen doftade frisk lök under hemfärden.

Det var bitande kallt. Så kallt att dem medhavda fikan intogs i bilen. Undertecknad klarade bara av 5 minuter i ramslökslandet innan händerna var totalt förfrusna och han fick retirera till bilen och sätta på värmefläkten. Frun kom strax senare, men vi fick ihop önskad skörd.

Det blev ingen promenad idag. Vi stannade inne i bilens värme under hela hemfärden via Simrishamn och Tomelilla. Stundtals snöade det och här och var låg ett riktigt vinterlandskap under ett vitt snötäcke

F.ö. har Hr Trump förlängt sin prognos för coronapandemin. Härom dagen aviserade han ju att allt skulle vara över kring Påsk, men nu har han sträckt sig till över hela april. Ursäkta en lekman: Det kommer inte att räcka. USA är väldigt dåligt förberett för en pandomi som denna.
Här hemma är det nu begränsat till samling av max 50 pers så än så länge får i alla fall Frun och undertecknad ses här hemma i karantänen.

Trots allt, har vi det ganska bra. Tjänstvillig son reste med färjan i går för vår räkning och därmed blev lagret med påskdryck av allehanda slag påfyllt. Sonen blev självklart belönad för denna servicen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar