söndag 1 mars 2020

Ett hembakat, gott och nyttigt bröd






Jamen det blev ju lita baka av i går. Se receptet nedan:
Betr. farinsockret, har jag bara tagit hälften av vad som sägs i receptet. Brödet får inte bli för sött.

SAFTIGT RÅGBRÖD


Ingredienser

10 dl rågmjöl, grovt
50 gram jäst
1 msk salt
10 dl vetemjöl, 10-12 dl
2 dl vatten, 37 grader
8 dl vatten
1,5 dl farinsocker
Tillagning
1. Koka upp 8 dl vatten och farinsocker och häll det över rågmjölet under omrörning.
2. Täck med plastfolie och låt stå över natten.
3. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Rör ner rågmjölsblandningen och saltet. Tillsätt vetemjölet.
4. Arbeta samman degen och låt sedan jäsa övertäckt i ca 1 1/2 tim.
5. Knåda degen på mjölat bakbord och forma 2 limpor.
6. Lägg limporna på en bakpappersklädd plåt och sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 175 grader och grädda ca 1 1/2 tim.
7. Linda in bröden i en bakduk. Låt bröden svalna.


Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar