måndag 9 mars 2020

Aktiemarknaden i Coronas och oljans tecken

Bildresultat för aktiemarknaden



Det finns några olika typer av aktieinnehavare:

1/ De som har ett lagom eller mindre innehav och som ibland säljer av fö att dryga ut sin kassa. Denna kategori önskar att hen hade pengarna på ett sparkonto i stället. Rätt eller fel?

2/ De som har is i magen och gör ingenting i väntan på att uppgången kommer igen förr eller senare. Undertecknad tillhör denna kategori.

3/  De som sitter på ett antal stora poster som ger bra utdelning och bryr sig egentligen inte så mycket om upp- och nergångar. Utdelningarna bidrar till dennes välstånd ganska rejält ändå.
Samma kategori är så pass kapitalstark och sitter just nu och väntar på ett lämpligt tillfälle att handla fler aktier. Nergången lär ju fortsätta ett tag till. 

En liten tröst i dagens situation är att oljepriset rasar rejält. Det är ett stort överskott på olja f.n. Vi kan åtminstone tanka billigt nu när börserna rasar.

Mitt tips: Sälj inte nu utan avvakta en uppgång som kommer förr eller senare. Problem uppstår bara om du behöver alla eller delar pengarna just nu.

Det som kan hända i närtid och förmodligen också gör det är att när alla "storfräsarna" börjar att handla igen, då stiger kurserna igen. Tillgång och efterfrågan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar