fredag 13 mars 2020

Hunddagis på Fridas gata

"Patienten" Gösta efter en heldag  hos Mormor och Morfar på Fridas gata

En glad hund hämtades  vid 9 tiden för transport till Fridas gata och träning inför ev. boende ed övernattning framöver.
Först en lång promenad i blåst och ösregn, vilket inte besvärade ynglingen det minsta. Han gjorde dessutom snyggt och prydligt sina behov och dämpade därmed vår oro för uträttande av behov inomhus.

Bostaden var valpsäkrad så gott det gick. Den biten fungerade ganska bra. Han är en mästare på att ta tag i allehanda föremål som han inom räckhåll. Räckvidden hos unghunden är ganska omfattande. Det är bara att ställa sig på bakbenen om det skulle behövas.

Dagen innehöll en hel del lek och bus varvat med promenader - totalt 8000 steg blev resultatet.
Mormor tillbringade ung. 1,5 hrs på toaletten tillsammans med Gösta. I denna miljön kopplar han av
och lugnar ner sig betydligt och kan t.o.m somna in.

Ett och annat s:k tosingaryck blev det och då finns inga hinder. Om en soffa står i vägen, hoppar man bara över densamma. M.a.o.det finns inga hinder, bara möjligheter. Efter en sådan "show" tar det en stund att återställa slagfältet till ett möblerat vardagsrum.

På det hela är det ganska normala unghundsbeteenden, med ett undantag. Han vill gärna nafsa och småbitas under leken och det är ju inte riktigt bra. Vi här på Fridas gata tror att beteendet kommer från tidigt valpstadium under lek/dragkamp med en leksak där han aldrig har ombetts att släppa taget.
Ett tips för att avhjälps detta beteendet kan vara att lockas honom med godis och berömma honom när han släpper taget. Det kan ta sin tid men det lär, enl. hundexpertis, hjälpa så småningom.
Denna metoden kom Mormor på efteråt när det hade googlats lite. För mer detaljer rekommenderas vårdnadshavarna att kontakta Mormor på Fridas gata för fler detaljer. Undertecknads "instruktion" är kanske inte riktigt korrekt eller komplett.

Slutkommentar:
Vi tog denna dagen till detta och inget annat blev gjort. 

                                                VI ÄLSKAR DIG GÖSTA!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar