fredag 20 mars 2020

40 talisterna klarade sig igen



Bildresultat för 40 talister
Vad menar han med detta?

I Coronavirusets spår blir vi t.ex inte arbetslösa. Vi är ju pensionärer allihopa. OK det värsta kan ju hända och det är ju om hela statsapparaten brakar ihop, men det är väl inte så sannolikt.

De flesta av oss från 40 talet har ganska bra pension eftersom vi tillhör helt- eller delvis det gamla systemet.

Vi har växt upp i ett land med en enorm takt i tillväxten. Speciellt under 50 och 60 talet.

Inga krig på hemmaplan.

De flesta av oss är ganska friska och har en biologisk ålder som är lägre än den faktiska.

Vad händer när allt över då? Hur ser vår värld ut då?
Egentligen är det ingen som vet. Tusentals företag i många branscher kommer att gå omkull med en extremt hör arbetslöshet som följd - Världen över!

Vi kommer att vakna upp i en helt ny värld och det kommer att ta tid innan nya aktörer har kommit igång. Dagens stimulanspaket i all ära men man skall komma ihåg att miljarderna till bankerna för utlåning till de utsatta företagen inte är gratis till det utsatta företaget. Pengarna skall betalas tillbaka och lånen är inte räntefria.

Det positiva med pandemin är att vi människor verkar vara snällare mot varandra och visar mer omtanke än tidigare.

Mänskligheten kommer att överleva, men som sagt, vi kommer att "vakna" upp i en helt ny värld. Många av de gamla aktörerna på företagsmarknaden kommer inte att vara kvar.

En god vän till undertecknad hade en tänkbar teori betr. flygindustrin: Norwegian går omkull och kommer att köpas upp av den norska staten med hjälp av pengarna från deras gigantiska oljefond. Danskarna köper upp den svenska och norska delen av SAS och framtiden för deras kära Kastrup är räddad. Frågan är om de kommer att trafikera det avsides belägna Arlanda?
Ja, man kan spekulera hur mycket som helst.

Teorierna är många. Det enda säkra är att vi går en ganska osäker framtid till mötes och det kommer att ta tid att återställa saker och ting till det normala igen.

Jag avslutar med att förbereda er läsare på fler rapporter i ämnet.

Tills dess: Tvätta händerna med tvål och vatten ofta och noga - Var snälla mot varandra - Lyd råden från Folkhälsan fullt ut för att minimera spridningen - Vistas gärna ute i friska luften men med behörigt avstånd till andra (minst 1 meter)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar