lördag 31 mars 2018

Kulturbilagan



 Undertecknad hittade också ett fint recept på skånsk äggakaga. Det är konst det också)
 Den samlade kollektionen på Krapperup (Peter överst och Racha underst)
 Rachas mamma jobbar med textil. En fantastisk blomsteruppsättning ( hänger på Örestrand)
 Kaos någonstans i Syrien
 En bild från ett sönderbombat hem i Damaskus där Racha kommer ifrån
 Tomas Svenssons svarta storm överst. Nu är vi på Örestrand
 Ett gäng besökare
 En underfundig målning. En som har bestämt sig för att sluta dricka och häller spriten i en vak där någon annan får dricka upp den...
 Peter med ett av sina konstverk Shambala. Betraktaren bestämmer själv vad han/hon ser
 Peter

 Konstnären är en kille från Höganäs, Tim Nedrup. Jättefina

Racha Allababidis alla fem konstverk på Krapperup. Den i mitten har fått namnet krigets rosor. Samtliga är bilder från krigets Syrien

Igår var vi kulturella och åkte till Krapperup och Örestrand. På Krapperup hängde Rachas och Peters konstverk efter tuff jurybedömning av konstföreningen och deras jury. På Örestrand hade Tomas, Racha och Rachas mamma ((har glömt namnet) hängt upp sina alster.Racha hade det jäktigt, hon fick ju liksom dela på sig mellan Krapperup och Örestrand.

Vem har då gjort receptet till äggakagan? Tyvärr har jag inget svar. Det hängde bara där och fick komma med. Det är så himla gott med skånsk äggakaga.

För övrigt sken solen från klar himmel på Krapperup och uteserveringen hade öppnat. Det hade ju krupit upp till minst en plusgrad och kändes näsan som vår. I natt blir det som vanligt igen. Det förväntas mera snö.

Efter en fin konstutställning en god och prisvärd buffélunch på Örestrand tillsammans med konstnärerna och delar av deras familjer åkte undertecknad med Frun vidare med avsikt att även besöka "Spritan" i Ödåkara där Dagmar Glemme hade utställning. På grund av tidsbrist blev det dock bara en inköpsrunda på Maxi och sedan direkt hem och tillagning av en Jansson till kvällens måltid. Den var, som vanligt, god och slank lätt ner tillsammans med lämplig dryck.

Vi får åka till Ödåkra senare under Påsken.

GLAD PÅSK!

1 kommentar:

  1. Vilka bra bilder du tog! Trevligt att träffa er! Kram!
    /"Hilen"

    SvaraRadera