onsdag 21 mars 2018

En grånad herres vardag kan vara ganska angenäm ibland

COQ AU VIN UNDER TILLAGNING

Igår hade det s:k instruktionsutskottet sammanträde med efterföljande middag här på Fridas gata.
Det blev ett trivsamt och faktiskt även ett effektivt möte trots alla god mat och dryck som serverades.
Vi skall nog se till att våra bröder får fördjupade kunskaper om vår orden. Det är nämligen instruktionsutskottets främsta uppgift.
Här kommer menyn:
Välkomstdrink: Ett glas maltwhisky - Glennmorange
Förrätt; Sillamacka med fransk löksill (Abbas), med ägg på finskt grovbröd. Öl och snaps därtill.
Varmrätt; Coq au vin. Undertecknad blandade Tarek Taylors med Morbergs recept. Det blev mest Morberg och några egna tillägg. Anrättning blev mycket uppskattad. Några timmar tidigare gjorde Frun en provsmakning och gav en rejäl tumme upp. Till tuppen, som egentligen var färska färdigstyckade lårfiléer från en kyckling bjöds ett vin från Toscana- Cavallier från 2007. Mycket prisvärt.

Igår lämnades även självdeklarationen in så nu kommer skatteåterbärningen till undertecknad redan i april. En elektronisk brevlåda krävs och den finns.

Igår kunde man också läsa i bladet att Sofiero mycket väl skulle kunna husera Mr Trump och hans nordkoreanske kollega om ett toppmöte blir av och att det förläggs till Sverige. Det finns många om kvar, men skulle det knipa med Sofiero, finns ett alternativ i Fridas gata på Humlegården.
Här finns ett stort skyddsrum med tjocka betongväggar, stor lokal till sammanträdet, pentry, ett par toaletter samt ett övernattningsrum med våningssängar. Ovanslafarna reserveras då till livvakterna.
Säkert och bra och tillräckligt bekvämt dessa två herrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar