fredag 9 mars 2018

Märkliga ord och lite annat


Bildresultat för åbrädden råå


Ibland kan det bli lite konstigt.
Det heter ju anknyta, anknöt och anknutit. Anknöt blir lite märkligt. Kan det vara en blandning anka och ko?

Nu till något helt annat. Igår var en kollega och jag och tömde och städade av ett rum på ett äldreboende. En man hade somnat in och nytt folk var på väg in. Äldreboendet i fråga är det nybyggda Åbrädden på Råå.
Den bortgångne mannen blev för en tid sedan flyttad från Hemmet i Jordbodalen som numera drivs av Vardaga. Han trivdes inte och lyckades få en förflyttning till Råå där hemmet drivs i kommunal regi.

Min kollega och undertecknad försökte boka upp en lägenhet till den dagen de är dags, men tyvärr, kön var lång och personalen bedömde att det låg för långt fram i tiden. Å andra sidan är det ju trevligt att höra att man ser ung och fräsch ut. Eller hur skall man tolka beskedet?

I vilket fall som helst.På Åbrädden har man supertrevlig personal, egen kock i köket och de boende får vara med och bestämma matsedel och man tillåts ha egna höns. Jag kollade om man fick ha med en häst, men de hade inget stall...

Varför kan inte alla äldreboende leverera som Åbrädden på Råå. Oftast är det de privatdrivna som får kritik.

Jag kan bara säga såhär: Undertecknad skulle aldrig klara av att driva ett företag, oavsett bransch,
om inte kunderna var nöjda med produkten.

Hoppas att någon berörd läser detta inlägg. I synnerhet personalen på Åbrädden men även ni politiker och direktörer som ansvaret för vård av våra gamla.

Nu är det fredagsmys på gång och det är slutbloggat för idag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar