onsdag 7 mars 2018

En stadsdel med problem

 Drottninghög en vacker sommardag
Samma stadsdel en natt i mars 2018

Igår befann sig undertecknad på Drottninghög på ett uppdrag. Det var lugn och stilla då på förmiddagen. Uppdraget vart att handla till en dam som inte kunde göra det själv.Hon är rullstolsbunden.

Efter mycket springande runt i olika trapphus och loftgångar, hittades en öppen port. Det fanns inga porttelefoner och huset var gammalt och slitet. På plats hos damen nämnde jag detta och hon upplyste mig om att det är de busande småpojkarnas fel. Häromdagen hade hon bevittnat en ung grabb som viftade och siktade med en pistol mot några andra grabbar  närheten. Någon hade skjutit ett skott i damens dörr dessutom. Enl. uppgift är incidenten polisanmäld.
Man kan inte bli annat än förtvivlad.

På toppen av allt elände meddelades i morse i radio om ett stort bråk på Drottninghög. Det var knivar inblandade och en har avlidit.Ett okänt antal mer eller mindre skadade uppsökte eller kördes till akuten.

Det enda som kan få kriminaliteten att minska, är inte fler poliser eller hårdare lagar. Det har man i USA och det hjälper uppenbarligen inte mot den höga kriminaliteten. Man på något sätt får tag i dem som är på väg åt fel håll redan i tidig skolålder och kanske t.o.m. förskoleålder.

Man kan ju också undra var föräldrarna finns? Det känns som att det moderna samhället kräver så mycket av alla,kvinnor som män, att det inte blir tillräckligt med tid över att just vara förälder och uppfostra/vägleda och framför allt vara närvarande med sina barn.

Häromdagen fick jag information om en handikappad tjej (förlamad från midjan och ner) som får en hel del hjälp inom omsorgsområdet. Här har vi frånvarande föräldrar som inte anser sig ha tid med sin dotter. Här har vi samma problematik som med kriminaliteten. Föräldrar fråntas ansvar som helt enkelt överlämnas till det offentliga

Jag tar gärna emot kommentarer på detta, till synes, svårlösta problem i det moderna samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar