måndag 26 mars 2018

Diverse funderingar



Bildresultat för sträng vinter
Bildresultat för global uppvärmning


Man pratar om uppvärmningen här på moder jord. Jag bara undrar var den finns. Här i NV Skåne i slutet på mars förväntas det både minusgrader och snö de närmaste dagarna. Ur led är tiden. Mina trädgårdsprojekt får ligga nere t.v. och igår inträffade sommartiden. Det är då sommarmöblerna skall tas fram. Våra är fortfarande fastfrusna i garaget. Det känns rätt att vinterdäcken fortfarande sitter på.

Nä, mina vänner, vintern håller oss fast i ett stadigt grepp.

Vad har hänt de sista dagarna då?

I  torsdags lagade "grabbarna" god mat på Hittarpshus. Se ett reportage på www.brortillbror.blogspot.se (funkar det inte med se, försök med com)


Bildresultat för kraschad mobil


Samma dag rasade Hustruns telefon ihop. En ny införskaffades på 3 på Väla. Tyvärr kan man inte beskylla dem för att ge god service. Att föra över appar och allt annat från den gamla kunde man inte stå till tjänst med. Man hade ingen dator för detta. "Gå gärna bort till Applebutiken, teckna ett nytt abonnemang och de hjälper till med överföringen. Vi lommade dit för att få beskedet att de säljer inte abonnemang längre. Åter till 3 butiken - tecknade ett fortsatt abonnemang för att sedan här hemma göra överföringen med appleprorammet Itunes.Det var en hel vetenskap att ladda hem det programmet och en massa alternativ. Vem fasen vet vilket man skall ha! Det som hände var att det dök upp en ny startsida från applefamiljen i stället för den jag vill ha, nämligen Google.

I detta skedet bestämde undertecknad sig. Det blev ett besök på Mobilakuten nere i stan. De fixade all överföring för 350kr och Frun fick snabbt och elegant en ny fungerande telefon.

Tänk vad den digitala världen kan ställa till det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar