söndag 1 april 2018

Påskafton på Fridas gata och lite till

 Buffén före "tagning"


 Ett hungrigt barn var först till bords
 De minsta bjöd på egenhändigt bakade chokladmuffins till efterrätt
 Efterrättsmys med mamma
 En mamma till med sina fina döttrar
Familjens påsktradition på Fridas gata lever vidare och nu var det dags igen. Vi var en minus i år. Pappa Kalle befann sig på Elmia i Jönköping där Fälgfixarna ställde ut.
Det åts och njöts allt medan de iskalla vintervindarna svepte runt husknutarna. Nytt på buffén i år var bl.a. en tunn skiva laxfilé av hög kvalité placerad på en rostad skiva baquette med en röra upphottad med Wasabi på toppen. För övrigt fanns där allt som lockade såväl små som stora trutar. Från köttbullar och pasta till läckra sillinläggningar.Sillarna sköljde vi äldre ner med Löjtens Export. En snaps som jag varmt rekommenderar!
Jag har säkert glömt någon ingrediens på buffén, men ansvarig kock får säga ifrån så att detta reportage kan kompletteras.

Nu skriver vi den 1:a april och dagens aprilskämt i dagens tidning måste vara beslutet att både måla om och döpa om pågatågen till mer könsneutrala namn för att anpassa till me- too rörelsen. I stället för den blå färgen som kan uppfattas som en fallossymbol?!? kan det bli mer åt regnbågshållet osv osv.

Om detta inte är ett aprilskämt kommer undertecknad allvarligt att överväga emigration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar