torsdag 29 mars 2018

Recension

Bildresultat för figaros bröllop helsingborgs stadsteater


Vad skall jag nu säga om Figaros bröllop i modern version?
Hyfsat bra och lite bättre under andra akten. Vi var fyra personer i sällskapet och tre av oss somnade in under delar av första akten. Det var mycket spring och smällande i dörrar. Precis som det kan vara ibland på Fredriksdalsteatern.
Kvällen blev ändå mycket lyckad. Teaterbesöker föregicks av en "lätt" middag hos goda vänner.
Det bjöds goa sillar, laxanrättning och skaldjurstårta tillsammans med frikostigt bjuden lämplig dryck. Trots allt det goda, kändes det OK i håret/skallen när undertecknad steg upp kl. 06.30 i morse.
Tjänstgöring på 55+ kontoret väntade.

I dag är det skärtorsdag och förmodligen är alla påskkäringarna ankomna till Blåkulla. Här på Fridas gata har inte en enda synts till än så länge. Vi som är förberedda med påskgodis till dem, men det får vi väl äta upp själva i stället. För övrigt är det full snöstorm nere på söderslätt och Österlen. Även om vi inte har snö här uppe, är tjälen hård och djup. De stackars småfåglarna hukar sig i buskarna.

Långfredagen kommer att gå i konstrundans tecken.

För övrigt har valkampanjen kommit igång och alla partier lovar och lovar i vanlig ordning. Den ene mer än den andre. Det blir intressant att se hur mycket som blir verklighet.

Bildresultat för putin
Putin, som för tillfället är utfrusen av ett större antal västländer för nervgasattacken i England, har deklarerat att han nu skall ha en robotövning över Östersjön. Övningen kommer att äga rum i internationellt luftrum, men dirigering av den civila trafiken ligger på Sverige. Putinövningen kommer att leda till att den civila luftfarten måste omdirigeras. Detta är inte klokt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar