onsdag 26 september 2012

Höst

Idag är samtliga väderinstitut eniga! Regn och rusk hela dagen.
Endast hundens farfar och hunden själv är hemma och skular. Farmor är och shoppar i Malmö. Det blev en snabb promenad i ösregnet, men hunden fick gjort vad hon skulle och vi återvände någorlunda torra efter den halvlånga promenaden. Farfar har det blivit eftersom det stora barnbarnet tycker det är kass att hon inte har några kusiner. Därför har hunden Kenza blivit hennes kusin och sedan drygt 2 år tillbaka även hennes lillasysters. Som en följd av detta blev undertecknad farfar och hans partner blev Farmor.

Nu har vi rett ut vårt släktskap med en kinesisk nakenhund.

En del gillar hösten skarpt. Själv är jag mer vår människa. Visst, ibland är det soligt med hög klar luft med angenäma höstdofter. Hur ofta inträffar det på våra breddgrader? Nu skall vi kämpa oss igenom rusket under mörka vintermånader för att återse ljuset först framåt april nästa år. Ens preferenser på årstid beror kanske på när man är född. Själv är jag vårbarn och det är "min"årstid.

Tänk när den da´n kommer då man inte behöver kränga på sig en massa ytterkläder, tunga skor och annat värmande och bara går ut i shorts , skjorta och sandaler. Solens strålar börjar kännas varma och sköna - dagarna blir längre och längre - fler och fler fåglar skriker i skyn - fontänen i dammen startas - grillen kommer fram - sommarmöblerna likaså - cykeln dammas av - havet skiftar färg från blygrått till klarblått etc. etc.

Om ett halvår är det vååååår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar