torsdag 3 november 2011

Gåsen har landat

Nu har gåsen landat och ligger i säkert förvar i kylen. Husmor var hos bonden och hämtade djuret som är uppfött i "frihet" och under sin levnad väl omhändertaget. Vi vet sedan många år sedan att bättre uppfödare går inte att hitta.
Den väger 4,5 kg och bör räcka till 4 pers.

Som traditionen bjuder sedan många år tillbaka ( 22 år), njuter vi fågeln tillsammans med våra vänner från landet (Jonstorp).
Vid en återblick från noteringarna vid 1997 års gåsablot kan man notera att sällskapet tillredde2 gäss.Man ansåg att den först inköpta på knappt 4 kg inte skulle räcka. Därför lånades ytterligare en gås in av köket på Hotell Öresund för att vi skulle vara på den säkra sidan. Den sistnämnda gåsen kom från Scan och fösvann helt i ugnen och gjorde därför ingen större nytta även om den också var mycket mör och fin.

Citat."Efter middagen intog herrarna sina Divaner i vanlig ordning. Vad Damerna sysslade med under den tiden är okänt, men dom hade säkert trevligt." Kommentar: Herrarna föll förmodligen i sömn efter all den myckna och feta maten.

Ett reportage med bilder från årets gåsablot följer senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar