torsdag 24 november 2011

Årets lussebak



Här står det L och E. Det betyder Liv och Elise.
I går gick baket av stapeln. Barnbarnet dök upp och det knådades och bakades hej vilt. Lite senare dök mästerkocken (Erik) upp och tillredde en supergod köttfärssoppa. Så pass god att någon fick lägga sig på golvet efteråt. Själv var jag inte närvarande eftersom det var logekväl med Odd Fellow. Där bjöds det på en god fläskschnitzel. Den var stor som ett dasslock och man blev rejält mätt. Soppan fick jag smaka till lunch idag.

Den här tiden på året kräver ljuspunkter i vardagslivet. Moder sol försvinner ju innan 16.00. Hon har definitivt gått ner över stora delar av Europa också. Jag tänker på Grekland, Italien, Spanien och Portugal. England är världens mest skuldtyngda land och Irland ligger inte långt efter. Tyskland, Frankrike, Danmark, Island och USA har inte helt friska ekonomier de heller. Mörkret lär hålla i sig ett bra tag i alla de länderna.

Kvar finns Sverige,Norge, Finland, Schweiz och kanske Holland, Österrike och Belgien. Tänk så mycket sol det blir över till oss här uppe i den kalla Norden! Vi har ju enligt Financial Times dessutom Europas bäste finansminister. Jag håller med.

Håll ställningarna!

1 kommentar:

  1. Guuud vad smarrigt! Sådan lyx finns ju inte att köpa här på andra sidan pölen...men snart är man hemma på julbesök och då ska det konsumeras saffran! Kram och glad advent på er alla från Skottland!

    SvaraRadera