måndag 7 november 2011

Gåsamiddag


 Några tyckte att vinet var för tunt, men undertecknad och gästande frun gav det klart godkänt.
 Svartsoppan från Gastronomibutiken var god, men smakade inte svartsoppa. Bl a hade syrligheten från äpple tagit för stor plats
 Upplagt tillsammans med alla traditionella tillbehör för intag




En middag år 2011 utan en uppkopplad dator är ingen riktig middag. Det gäller att hålla sig uppdaterad.

Årets gåsamiddag är nu avklarad. Jag tror att det började redan 1989 med den nuvarande konstellationen Humlegårdarna och vännerna från landet.

Som vanligt åts det mycket och länge. Gåsen vägde 4,5 kg och räckte väl till. Tyvärr var den inte lika mör som förra året. Undertecknad har en viss förkärlek för låret, men det fick bli enbart bröstkött denna gången. Det gick helt enkelt inte att skära i låret utan att riskera belastningsskador. Lite synd, men för övrigt var smaken god och fick klart godkänt av gästande frun.

 Svartsoppa, tror jag, skall tillredas av någon från den äldre generation som vet hur den skall smaka. De yngre kockarna i all ära, men jag tycker inte att man skall tafsa på gamla beprövade recept som dom gärna gör ibland.

Efter den läckra äpplekakan och till kaffet tog vi fram spelet Cybarit. Damerna vann med knapp marginal. Om herrarna hade fått samma frågor som dom, hade utgången varit ytterst oviss...

Eventet (ett av våra nya moderna ord) avrundades på söndagen med en tur till ett, numera, kraftigt utbyggt Väla.

På tisdag och även onsdag väntar nya gåsamiddagar. Rapport kommer om vilken middag som vann.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar