tisdag 1 januari 2019

Åsså var det nytt år igen

Det strävsamma paret på Fridas gata, firade in det nya året i lugnets tecken. Det fanns ju en del fysiska själ för att hålla det på den nivån.

Skagenröra, rostas med bearnaisesås och ugnsbakade potatisar inledde aftonen. Det hade införskaffats två st bingolotter och spelet började kl. 20.00.För undertecknads del var det premiär för detta folkspel. Inte f-n blev det någon vinst! Bara dyra telefonsamtal som ej heller gav någon utdelning.

Några glas av utsökt champagne tillsammans med Michael Persbrandt på TV fick avsluta denna stillsamma afton. Frun önskades ett gott nytt år och en snar bättring. Utanför bostaden smällde och blixtrade det för fulla muggar.

Efter detta var det god natt med frun i soffan och undertecknad på anvisad plats i bostadens övre plan.

Undrar hur det blir 2019. Vi har ju ett ganska turbulent år bakom oss. Börsen är orolig. Vi har ingen regering. Lågkonjunktur är på gång. Vår omvärld är ganska orolig med extrema farliga krafter på gång lite här och var. Jag tänker på Polen, lite Österrike, Tjeckien och några länder till. Alla vill stänga sina gränser. Detta, mina vänner, är en skrämmande utveckling.
De olika muslimska fraktionerna driver blodiga krig med varandra. Ryssland och USA hjälper till.
I Jemen slåss Iran med Saudiarabien med katastrofala följder för, framför allt, jemeniterna.

Angela Merckel sa i ett tal igår. "Har ni glömt hur det gick under 1:a och 2:a världskrigen?" Ja, det verkar ju så lite här och var.

Nä, nu skall vi inte vara pessimister utan se positivt på framtiden. Låt oss alla tillsammans bidra med det lilla vi kan åstadkomma. Allt för att främja en god och fredlig värld.

Slut på brandtalet!

GOTT NYTT ÅR!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar