söndag 4 september 2011

Da´n före da´n




I fredags var det dagen före det stora 30 års kalaset då mycket köksbestyr är planerat. Av den anledningen fick undertecknad i uppdrag att svara för fredagens middag. Självklart hade han inget emot det.

Nere på sta´n med endast en svag susning  om vad som skulle anrättas började planeringen. Grillat skulle det bli och tankarna gick åt några fina bitar carré. Detta smög sig. Tydligen rådde viss brist på just denna styckningsdetalj denna veckan. Av en ren händelse befann jag mig helt plötsligt i Gastronomibutiken på Drottninggatan. Stadens finaste delikatessbutik med de allra bästa råvarorna som går att uppbringa. Plånboken tar stryk, men det kan det vara värt ibland. "CARPE DIEM!"

Vad blev det då? Jag gick därifrån 432kr fattigare, men med några läckert marinerade lammracks (se bild), en krämig och smakrik Gorgonzola, hemgjort aromsmör a´la Café de Pais  och ett riktigt stenugnsbakat danskt rugbröd.

Efter lite salt och peppar och en dryg kvart på grillen njöt vi den läckraste middagen på länge. Ugnsbakad Amadinepotatis, grönsallad och aromsmör serverades därtill.

Nästa inlägg kommer att handla om det stora kalaset i lördags.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar