tisdag 6 september 2011

Det stora kalaset

 En diger presentsamling
 Festen kan börja
 Födelsegrisen med Krille och Sören i bakgrunden
 Nettan med storebrorsorna
 Storasystern mellan tvillingbröder
Varmrätten bestående av marinerad fläskfilé, med kärleksfullt tillredd kantarellsås (egenplockade) och med vackert spritsad potatismos med ruccula.

 Nog kunde 30 åringen packa in ett paket alltid!
 Och stryka en skjorta, men knyta slips gick inte så bra

 Fyra glada tjejer - Pernilla, Anna, Nettan och Katja
 Nettan och Katja
 Pernilla och Anna
 Krille och Sören
 Le Chef vann ölhävartävlingen
 Det skall föreställa en elefant
 Kalles elefant
 Marias elefant blev klart bäst
Att äta lakritssnören utan hjälp med händerna är inte det lättaste

Så blev det dags att fira juniors 30 årsdag.Av utrymmeskäl föll valet av lokal  på Fridas gata. Under hela veckan har det förberetts in i minsta detalj.Kerstin har gjort ett kanonjobb!   Kantarellsåsen låg inom Eriks ansvarsområde och den är skapad helt och hållet från grunden med en reducerad fond, massor av smörstekta kantareller, rödvin etc etc. Ingen redning användes utan såsen har reducerats under en längre tid och tillsammans med den väl förberedda fläskfilén blev det en höjdare.

Menyn:
Melon med Seranoskinka.
Fläskfilé enl. beskrivning ovan.
Citronpaj
Vin: Some Zin i box från soliga Kalifornien.
Kl 17.30 började festen på Electas tak där det bjöds vart bubbelbad, bastu och gott mousserande vin därtill.

Kl 19.30 anlände gästerna ( vi blev totalt 16 pers) till Fridas gata rentvagade och glada. Ganska snart satt alla bänkade kring det av Mor vackert dukade bordet och hyllningen av Kalle kunde börja. Det blev mycket hyllning tack vare storasyster. Hon hade ett helt program för födelsegrisen. Ett  fyndigt sånghäfte hade hon fixat med kul bilder och dessutom sånger på danska. Danskarna kände dock inte till riktig alla sångerna, men det gick bra ändå.

Storasyster hade också förberett en hel rad med olika prov som en 30 åring skall klara av som t.ex. slå in paket, stryka skjortor, byta blöjor på små bebisar, knyta slips och ölhävning.
Det mesta klarade han av. Slipsknytningen blev dock underkänd. Ölhävartävlingen gick så bra att ingen av fotograferna ( vi var 3 st) han med att ta en bild. Så snabbt slank den ölen ner.

Med storasyster som motor fortsatte festen med discomusik (Spotify) på högsta volym och det dansades hej vilt. Grannarna var förvarnade så det var ingen fara på taket.Själv fick jag tillsammans med tvillingarna en utförlig lektion/beskrivning av avancerad dykarkonst. Peter är en stor entusiast och vrakletning i grumsigt vatten, trångt och nästan utan sikt är det allra bästa, tycker han. Själv hade jag garanterat fått känning av klaustrofobi i en sådan situation.

Undertecknad kan inte minnas sist han var uppe och festade till kl.3 på morgonen, men det var då gästerna tog sig hem på olika sätt, typ taxi, fotvandring och cykel.

Så småningom kommer det fler bilder, har jag blivit utlovad.  Det är bara att skicka till min mail:
perberg4112@hotmail.com

Tack alla barn för att ni finns. Så tråkigt det hade varit utan er. Inom en inte alltför avlägsen framtid har vi faktiskt både 30,40 och 70 årsdagar att fira. Om vi slår ihop dom blir det ett 240 års jubileum inom 3-4 år.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar