måndag 26 september 2011

Hagen och Klinten

 Det är fint på Hagen

 Moster har lagt beslag på min plats
 Dagens skörd
Töserna pausar i "badhytten" nere vid playan
 Jag älskar er
 Knut till vänster och Wilma i centrum
 Värdfolket och tillika hemmansägarna på Hagen och Klinten
 Isak håller show
Mys i TV soffan

Kära läsare. Tystnaden på bloggen beror på att undertecknad har varit i Småland, men nu finns han i Skåne igen.

Laddade med svampkorgar, papperspåsar, små knivar och borstar styrde vi UNO mot det småländska höglandet. Närmare bestämt mot Klinten och Hagen i Hestra.

Vi skulle tillbringa några dagar med systrarna och svågern för att äta gott och plocka svamp. Systrarna kallades en gång i tiden, när dom var små, för töserna. Alla i det skånska lilla samhället visste vilka de var.
Töserna är alltså Gunnel, Kerstin och Monica och dom har alltid lika kul när dom träffas.

Tillbaka till ämnet! Väl framme vid idyllen Hagen framåt kvällen noterade vi att det lutande uthuset var borta. Hemmansägaren informerade oss senare om att han hade eldat upp det. Det var inget att behålla. Eftersom trelleborgarna skulle komma efter oss, föll det på vår lott att elda upp i köksspisen till mysvärme samt förbereda grillen för Monicas marinerade grishalskotletter. Under själva grillningen användes ficklampa. Det var ju sent. Gott blev det i alla fall. En smarrig kaka från Smålands stenar toppade måltiden.
Alla nattläger färdigställdes. Husdjuret förvisades ut till hallen, Monica förlängde sin bädd med fotpall och sussade sedan sött.

FREDAG
Efter duschen hittade undertecknad brännmärken på sin skjorta och det tog en bra stund innan orsaken hittades. Hopvikt och fin hade han lagt den ovanpå badrumsskåpet. Problemet var att där fanns det heta glödlampor och brännmärkena blev ett faktum. Det beslöts att vi nästa dag skulle åka till Gällstad för inköp av bl a ny skjorta.
Sällskapet drog ut till skogs på svampjakt föregången av en näringsrik frukost. Det tog inte låg stund förrän vi saknade en av systrarna och strax därefter en syster till. Båda systrarna kom senare tillrätta i hästhagen. Den ena tack vare god hjälp av lille Isak (4 år) som strax ute i den djupa skogen visste var dom befann sig. Det kunde blivit skallgång. Vi som inte hade gått vilse, var väldigt nära en sådan åtgärd. En timma senare var alla samlade på Klinten med dagens svampskörd. Den blev inte så stor som sist, men räckte till varsin svamptoast till Kerstins goda morotssoppa till lunch.

Eftermiddagen ägnades åt avkoppling och en liten eftermiddagslur. Det gjordes också en snabbesiktning av hemmansägarnas nya monster. EN STOR GRÄVSKOPA MED LARVFÖTTER . En sådan som man ser på väggbyggen och dylikt. Är man skogsbrukare har man säkert användning för en sådan maskin. Enl. uppgift har det inte tagits några "körlektioner" men ägaren är en händig och teknisk man och fixar det ändå. Förmodligen kommer junior också att sitta bakom spakarna om några få år...

På kvällen avnjöts Knuts delikata köttgryta .Mums mums, följd av någon av de hemmabakade kakorna

LÖRDAG

I Gällstad blev det två likadana vinterjackor till "gossarna" (utöver skjortan) . Töserna låg lågt med inköpen.

På eftermiddagen var det motion som gällde. Vi hade ju mycket näring att skaka av oss. Utöver huvudrätt, hade det bakats allehanda goda kakor. En brant backe forcerades i rask takt. Förra gången man gick där, var det en "krutpilla" som gällde för att bli av med det onda i bröstet. Efter klaffbytet behövdes ingen sådan pilla. Jag har sagt det förr, men såhär är det. För att bli en pigg pensionär kan man t. ex helt enkelt byta klaff.
Alla klaffar håller ju inte i all evighet. Jag känner många som inte kan hålla den...
På kvällen bjöds det på underhållning av Isak som var i topptrim samt spaghetti Bolognese med efterföljande god kaka.

SÖNDAG
Hemfärd för en del av oss och tre timmars promenad för de som stannade kvar i ytterligare ett dygn. Säkert behövligt efter det rika näringsintaget de senaste dagarna.

Detta inlägg avslutar jag med en liten kluring



Räkna alla ' F ' i följande text:

FINISHED FILES ARE THE RE
SULT OF YEARS OF SCIENTI
FIC STUDY COMBINED WITH
THE EXPERIENCE OF YEARS...

(läs nedan)

Hur många ?



Fel, det är
6 - inget skoj .
LÄS DET IGEN
!
Gå upp och läs texten igen och hitta alla 6 F' innan du rullar ner..


Anledningen är den här.
Hjärnan ser inte ordet 'OF'.


Ofattbart eller hur? Gå tillbaks och titta igen!!
Alla som räknar alla 6 'F' första gången är ett geni.

Tre är normalt, fyra är ganska unikt. 



Om du missar totalt, är det vårdcentralen nästa som gäller. Du har säkert en vän i närheten som kan hjälpa dig dit.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar